Калінджи (Чорний кмин, чорнушка, нігелла), 1 кг/ Калинджи 340

OLX Рівне, Рівненська область, Україна

Калінджи

Фасовка 1 кг

(також доступний продаж - 100г, 200г, 500г)

Чорний кмин здавна використовували для лікування широкого спектру захворювань, адже в насінні є не лише різноманітні ефірні та жирні олії, а й глікозид та мелантин. Здавна насіння застосовували як сечогінний, жовчогінний, проносний та протиглистовий засіб. Його регулярне вживання дозволяє покращити зір, покращити імунітет, впоратись з депресивними станами та зняти втому. Цікавими являються інсектицидні властивості насіння, завдяки яким його застосовують, щоб захистити одяг від молі.

Використання калінджи в кулінарії -
Гострий смак та приємний аромат принесли пряності велику популярність. Вона містить багато корисних олій, мідь, цинк, залізо та фосфор. Її часто використовують для приготування кондитерських виробів та напоїв. Посипавши домашній хліб насінням чорнушки можна надати йому надзвичайного нового аромату та смаку.

Калінджи часто додають в:

-маринади для засолювання огірків та кавунів;
-квашену капусту;
-маринади, якими заливають помідори та перець під час консервування.

Вона має знезаражувальну дію та покращує травлення. Смак насіння має гострий, злегка солодкуватий, гірко-терпкий, схожий на мускатний горіх та чорний перець, хоча відрізняється від останнього тим, що не подразнює стінки шлунку. Чорнушку додають в салати, перші та другі страви, випічку.

Країна походження: Індія.

Більше товарів на сайті:
minspec.in.ua
Наш інстраграм:
ministry_of_spices

Схожі оголошення
Shafa.ua Україна
Запашний перець являє собою шорсткі сіро-коричневі горошини, які мають смак чорного перцю, а за запахом схожі на суміш гвоздики з корицею та мускатним горіхом. Величезний вибір прянощів і спецій на сайті магазину: https://horoshaya-kuhnya